dinsdag 3 april 2012

hazen voor de Pasen


Heb je voor de Pasen nog wat inspiratie nodig ? Dan zou je dit haasje nog even kunnen maken. Er is geen patroontje van maar hier heb je enige uitleg:
de kleine vierkantjes zijn 4 /4 cm en de drie hoekjes om te sluiten zijn 6/6 cm en deze vouwen en 4 driehoekjes van maken.
  *daarna een wit strookje van 5 cm eraan stikken en samen met een achterkantje sluiten met een kleine opening om het te vullen met geurkruiden of lavendel
 de oortjes naar eigen inzicht van stof maken, die ik heb gemaakt zijn 3 cm breed en 7 cm lang, wanneer je er een poesje van wilt maken dan dus driehoekjes er aan zetten. Het gezichtje borduren met borduurgaren. Blosjes geven met wasco of rouge.
Nou vraag ikvoor dit kleinood  geen reactie of aanmelding om mij te volgen , daar ben ik echt niet van. Ik houd van vrijwilligheid/ vrijgevigheid.
 Mijn dochter Jolien heeft het ook begrepen en doet als vrijwillige  fysiotherapeut mee met de
En is daar na al heel wat vergaderingen ( en dan  de loop zelf komt er nog aan ) heel druk mee. Zij mag de loophazen masseren.  Natuurlijk gaan wij haar  sponseren en als je nu het haasje maakt , dan zou het natuurlijk een mooi streven zijn om dan een euro te doneren aan de kankerstichting of
 hier doneren

Nu een tip voor bloglezers die een vijver vol mat draadalg hebben:
Gooi s'morgens om 6 uur strooiturf in je vijver en de grap is dat het water dan een paar dagen donker blijft en daar houd de draadalg niet van en sterft af. Vanochtend  om 6 uur dus  begonnen met het strooien van 4 kruiwagens vol ( vijver van 13/13 meter ) en mijn o zo pijnlijkehandwerkpolsen en ellebogen moesten er wel even onder lijden. Daar kan ik Jolien weer advies over vragen. Maar dan kunnen we over een tijdje weer heerlijk zitten dromen en turen in het heldere water, de visjes en de kikkertjes weer volgen, echt ontspannen dus.
een prettige dinsdag,
Bep

3 opmerkingen:

Lida zei

Gelukkig hier niet zo'n last van draadalg en weer een heerlijke heldere vijver gewenst! Al doe jij niet mee met de speldenkussentjesdag, toch laat je een beeldschoon exemplaar zien! Wens je dochter succes met het masseren van de Roparunners, hier sponsor ik al jaren een oud collega, is zo'n geweldig doel! Groetjes
Lida

Ellie zei

Wat leuk, lees ik hier iets over de speldenkussentjesdag! Niemand die ik ken, heeft er van gehoord.
Wát een werk zo vroeg op de dag Beb! Sterkte met je polsen en ellebogen. Hopelijk worden het geen ontstekingen. En alvast veel plezier van de heldere vijver. Wat zullen jullie daar genieten.
Groetjes,Ellie.

Guusje, zei

Wat een leuke paashaas en inspiratie. En dank voor de draadalg tip.