donderdag 4 augustus 2011

weer terug van een fijne vakantie

 (Zicht op het Vigelands beeldenpark en Bep in Oslo)
Het is fijn om weer in ons eigen huisje te zijn en alles weer een beetje op orde te krijgen. Ik kijk terug op een indrukwekkende reis door Noorwegen. Ik wist niet dat er zoveel bergen waren daar. We hebben alleen maar bochten,af en opdalingen gereden. Maar wat een prachtige uitzichten na echt elke bocht.
Dit waren alleen nog maar de heuveltjes.
En hier op zo'n prachtig hoog punt een lekker bakkie drinken uit mijn Emma's die natuurlijk mee waren. Jammer genoeg heb ik ze ergens laten staan,maar niet getreurd ze worden keurig nagestuurd door de aardige Noren.

 Dit zijn 2 foto's van de felgekleurde winkelstraatjes van  Stavangen.
En deze foto is uit ons hotelraam in Bergen genomen en zoals je ziet zijn het de bloemen en  kaarsjes die ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen neergelegd werden.
De volgende dag was de hoeveelheid verdubbelt. De Noren waren heel aangeslagen en verdrietig.
En hier de bloemen in Stavangen waar wij in de avond een bijzonder grote fakkeltocht bij gewoond hebben.
Hier nog een geweldige bergpartij en onze kookkunsten in de regen, het dineren was onbetaalbaar, zelfs Mac Donalds was haast niet te doen.

Hier word een van mijn aankopen uit elkaar gehaald , het moet natuurlijk wel in de auto passen en thuis mijn quiltjes er aan kunnen hangen.
Mijn dagen nu zijn ingevuld met tuinieren ( vandaag boerenkoolplantjes zetten ),wassen en mij verheugen op Berthe haar thuiskomst op maandag. ook de webwinkel weer wat stanby maken.
Ik heb niet gehandwerkt en ik heb zelfs mijn handwerktas laten staan word ook nagestuurd.
Wel wat quiltwinkeltjes  gezien maar daar werd ik niet blij van, dus geen foto's gemaakt,

Nog een paar omdat ik het niet laten kan.
Voor jullie maar weer een prettige donderdag,
Bep16 opmerkingen:

Simone zei

Wat fijn dat je er weer bent!!!! En wat heerlijk dat Berthe ook bijna thuis komt!!!
Het ziet er schitterend uit daar en je hebt een prachtig quiltrek gekocht.
Geniet nog maar even lekker van je vakantie tuis.

quilting Jeannet zei

Het is een fantastisch land Bep, ik voel meteen de heimwee weer na je foto in het Vigiland, en die Noren, zulke aardige mensen, zeker als ze horen dat je uit Nederland komt, dat zal je vast gemerkt hebben.
Geniet er nog maar van!

groetjes, Jeannet

Marijke zei

Ziet er uit als een fijne vakantie
ooo wat een leuk vintage quiltrek! Super!
Ook fijn voor ons, dat je weer in 't land bent, hihi!
groetjes Marijke

Els zei

Haha, Bep, het is alsof je ons fotoalbum bekijkt! Ook wij zijn in Stavanger en Bergen geweest, Ik dacht al het straatje te herkennen. Leuke winkels daar he. Geniet maar weer van je eigen huisje!

Lida zei

Welkom thuis! Ja net ons fotoalbum van een paar jaar geleden, alleen de bloemen vracht en de treurende mensen staan er bij ons niet in, wat een tragedie heeft die man aangericht, het verdriet van de Noren is echt diep en roept veel medeleven bij ons op. Nu breng je huisje weer op orde, geniet van je tuin en ik hoop ook wat zon en doe lekker kalm aan, groetjes
Lida

Dear Jo zei

Fijn dat je er weer bent!! Mooie foto's en, zo te lezen, een fijne vakantie. Geniet nog even van de rust!!!

Guusje, zei

Fijn dat je weer thuis bent, wat een mooie vakantie heb je gehad, heel bijzonder en indrukwekkend. Het is een prachtig land waar ik ook een keer ben geweest zou zo weer terug willen.

Jane in Cumbria zei

Wat fijn dat je zo'n mooie vakantie hebt gehad. Het lijkt me wel een erg mooi land.
Nadat ik in jouw quiltwinkel ben geweest denk ik niet dat een andere mij ooit nog blij zal kunnen maken. Het was geweldig om alles eindelijk met mijn eigen ogen te kunnen zien, en er was niets teveel gezegd!
Als we weer in Nederland zijn sta jij bovenaan de lijst!
groetjes
Jane in Wales

Anoniem zei

Wonderful pictures, one day I hope yo visit Norway and Netherlands!

GRANNY'S HOUSE zei

Wat ziet Noorwegen er schitterend uit, jullie moeten we genoten hebben.
Vreselijk die aanslag, ik weet een klein beetje hoe dat voelt, want wij hadden Tristan van der Vlis hier in Alphen.

Groetjes
Ines

Gert zei

Welkom thuis Bep, en goed om te lezen dat jullie zo'n lekkere vakantie hebben gehad. Tot gauw, Gert

Marian zei

Goed om te lezen dat je een fijne vakantie hebt gehad ondanks het drama dat zich hier heeft afgespeeld. Geniet nog maar lekker na in je eigen huis & tuin.
Groet Marian

Anoniem zei

Dag Bep,

Fijn om weer nieuwe weblogs van je te lezen.En net de eerste weer op mijn verjaardag.

Noorwegen is heel mooi maar ook een duur land. Ik heb een hobbymaatje in Tvedestrand wonen. Mocht je er nog eens weer naar toe willen gaan, dan ben je bij haar wel welkom.

Het rekje welke je gekocht hebt, zo een had mijn moe ook nog in huis. Ze hing de theedoeken er overheen. Oja en in de boerderij van Dijkstra in Midwolde staat er eentje in de strijk/ mangelkamer. Die is te bezichtigen. Geen idee waar het rekje gebleven is.
De foto's zijn mooi, jammer dat het weer niet beter mee zat.

Oja en fijn dat je dochter ook weer gauw thuis is.

Groetjes van Jantje, Meeden.

Trudy zei

Hee, ik ontdek net je blog! ´k Woon vlak bij je (een plaatsje verder) en ik kwam eerder altijd even langs je rijden op de fiets om te kijken of je nog lekkere of leuke dingen aan de weg te koop had... Leuk om je hier in blogland tegen te komen! Ik bewonder je om je energie voor al die leuke dingen die je doet! Ga vooral zo door!

Anoniem zei

Ha mam!
Wat een leuke plaatjes van het mooie Noorwegen! Heb je zomaar je Emma's laten staan! Haha, wat zul je gestresst hebben in de auto met al die heuvels. Het is lang geleden dat ik het heb gezegd, maar tot maandag! Heel veel liefs Berthe

bep zei

Heel fijn dat het zo gewaardeerd word dat ik terug ben,het is natuurlijk een luxeprobleem het hele vakantie gebeuren, maar de moeite om de draad weer op te pakken word iets minder nu, groetjes Bep
enne Berthe ik verlang nu ook wel heel erg naar maandag.
En Trudy,ik ben nu wel nieuwsgierig waar je woont,ik heb je blog wel even gezien.