maandag 1 november 2010

voor wie het vergeten is

Hier is weer de krans van Bep, eigenlijk heb ik het idee van Ineke, maar goed in de volksmond is het de krans van mij. Door deze open herfstige blik op het land voor ons huis taakte ik weer even in de ban van de herfst. Met de mist die er nu hangt is de sfeer helemaal mijn ding. de foto is van gistermiddag, dat kun je zien aan de prachtige gele zon gloed op de achtergrond.
Het mais is er weer af en de winterrogge er ingezaaid. over een paar weken heb ik ons geheuvelde landschap weer terug.
 
Even de kerst achter mij gelaten, terwijl er achter de schermen al weer aan het voorjaar gewerkt word. Soms word ik er helemaal dol van om in het verkeerde seizoen te verkeren.
Werkwijze herfstkrans
Van 40 lapjes van 12,5 bij 12,5 een zakje maken, openingetje laten om te keren en vullen, stevig opvullen en in het midden afbinden, pak een krans van 25 cm. doorsnee en bind vanuit de achterkant de zakjes er aan de voorkant aan met een touwtje of lint.
Voor wie niet de juiste lapjes zou kunnen vinden heb ik hier een assortie die je zou kunnen bestellen.
krans van 160 zakjes 65 cm. doorsnee
stofpakketje herfstkrans
stofpakketje kerstkrans
prettige maandag,
Bep

5 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Mooie foto's Bep, wat is de natuur toch schitterend, al die kleuren...zucht..

Groetjes
Ines

Tilly zei

sfeervolle foto's Bep, zelf vind ik de herfst een van de mooiste seizoenen. En je krans is eigenlijk een soort evergreen geworden, verveelt nooit.
groetjes Tilly

Anoniem zei

Wat zijn die kransen toch altijd gaaf om te zien. Past prima bij dit jaargetijde. Ik bedenk mij ineens dat je hiervoor natuurlijk ook een charmpack van Moda kunt gebruiken, want hier zitten ook ongeveer 40 lapjes in... en ik heb nog een charmpack liggen... nu alleen nog wat extra tijd zien te vinden... ^_^

Marieke zei

Prachtige foto's en prachtige krans. Ik had die hier en daar al eens gezien en ben dol op deze krans. Bedankt voor de werkwijze! Veel plezier op de regiodag!

Valentina zei

Prachtige fotos en wat een prachtige krans! ooooh, ik hoop dat ik wat tijd krijg om te proberen...
:)