woensdag 3 februari 2010

Mijn favoriet; de logcabin

Bij omroep Max gaven ze de tip als je de vergeetachtigheid een beetje wilt voorkomen, dan zou je steeds een klein beetje je grijze cellen moeten activeren. Dus ik dacht ik ga maar een een moeilijk blokje quiltblokje maken om mijn grijze cellen te trainen, maar die kleine lapjes vliegen door mijn handen en ik verlang hevig naar mijn naaimachientje, terwijl ik ondertussen denk dat ik hier alleen maar gestresst van word en niet vrolijk. Dus ik ga maar weer mijn lapjes aan elkaar zetten en prutsel weer wat rond, laat mij maar wegzakken in een beetje vergeetachtigheid met mijn simpele quiltjes. ;)
Nu had ik deze logcabin al even liggen en hierna nog een die ik door wil rijgen, dus vandaag lekker simpel. Nou werk ik natuurlijk op een heel "Bepsdoemaarwatmethode" die iedereen kent, dus het valt niet mee om hem netjes door te rijgen en een beetje glad te strijken, hij is nu al schots en scheef, lijkt nu al helemaal antiek, maar dan gebruik ik uiteindelijk toch mijn grijze cellen om het goed op te lossen. Komt de quilt en de tip van Max helemaal samen.

Hier mijn eerste logcabin van 16 jaar geleden in een kampeervacantie gemaakt.(strookjes van 1,5 cm.)

prettige dag Bep

6 opmerkingen:

ria vogelzang zei

Log cabin is een heerlijk blok om te maken. Het wordt altijd mooi!
Je 16 jaar oude log cabin-quiltje is echt een snoepje! Wat een lieve kleine blokjes!

quilting Jeannet zei

Bep, wat ben ik altijd blij met zulke berichtjes, ik ben dol op de Bepdoemaarwat methode, alleen hoef ik daar nooit iets extra,s voor te doen, dat gaat nou altijd zomaar vanzelf, altijd afgeknipte platte puntjes....tis maar goed dat ik van antiek hou.

Hartelijke groetjes! Jeannet

GRANNY'S HOUSE zei

Ik vind log cabin ook altijd even mooi, er zijn dan ook zoveel mogelijkheden, dat je vanzelf je grijze cellen activeerd ;-))

Groetjes
Ines

Daniƫlle zei

Is toch helemaal toppie, zo'n nieuwe antieke quilt hihi! meis, je moet maar zo denken: tussenvulling is heel vergevend!!! Gewoon lekker doorgaan, de boel wassen en het is er een uit een erfenis hihi!! Wat een schat van een ukkepuk trouwens! Mooie dag verder! XXXD

Guusje, zei

Wat vind ik jouw methode toch geweldig, je maakt de prachtigste dingen dus wat maakt het ook uit welke methode we gebruiken als we er maar plezier aan beleven.

Unknown zei

Mooie quilt, Bep!

De Log-Cabin is ook nog steeds mijn favoriet. Van mijn oude quiltjuf heb ik nog geleerd om de lijntjes op een oud laken te tekenen en als ondergrond te gebruiken, maar nu spreek ik over zo'n 15 jaar geleden. Ik doe het nu op een iets andere manier ;-)

Liefs van Ria