donderdag 29 januari 2009

Wie weet een leuke naam?

Deze pop heb ik gemaakt met horten en stoten. Eigenlijk heb ik nergens tijd voor, maar het moest gebeuren, terwijl ik droomde over de Amish en reizen door Amerika en zo. Nou heb ik jullie beloofd om een naam te mogen verzinnen, zoals met Cybill gebeurt is. Ze houd heel veel van de natuur en vooral van de vogeltjes om ons huis. Je kunt op dit log je favoriete naam doorgeven met een berichtje en Berthe kiest weer de naam die zij het mooiste vindt. Ze kent niemand echt, dus wel een beetje eerlijk zo. De winnaar krijgt het patroon en een extraatje. Maandag komt de uitslag.

Een pikant detail: ze heeft dezelfde sokken aan als mij. Ik draag thuis altijd eigen gebreide sokken van de breisters uit Hall. groetjes, Bep.

Maandag 2 februari: de verkiezing is geweest. En haar naam is geworden: "Emmalyn"

71 opmerkingen:

Simone zei

"Birdie Amy"

Ik heb me op internet een beetje verdiept in de namen van de Amish en ze hebben heel veel dezelfde (bijbelse) namen. Daarom krijgen ze vaak de naam van hun vader of partner voor hun eigen naam. Of ze krijgen een bijnaam, gebaseerd op uiterlijke kenmerken of persoonskenmerken.
Daarom heb ik er "Birdie Amy" van gemaakt. Birdie omdat ze van vogels houdt en Amy is geen Amish' naam maar heb ik afgeleid van Amish. Echte Amish namen zijn Mary, Rebecca, Sarah, Katie en Annie. tot slot kwam ik nog dit gedichtje tegen:

And so, dear reader, you can see
If you were Amish it would be
Very likely that your name
Would no longer be the same!

Ik ben benieuwd met wat voor namen de rest komt... groetjes, Simone

Hester zei

Ja, moeilijk maar REBECCA, kwam als eerste in mij op. Er was een serie op de BBC over een paar Amish pubers van 17, 18 jaar die mochten voor hun Rumsprung, de periode voor ze duidelijk voor het Amish leven kiezen, zelfstandig wonen in een grote stad. Rebecca was één van hen , Haar keuze was duidelijk, Ze miste het platteland, het eenvoudige leven en vooral....de vogels.

Anoniem zei

Het eerste wat in mij op komt is Betsy Longsocks,geen Amishnaam maar vind het bij haar passen.
groetjes Lita

Elizabeth zei

ik was met m'n dochter aan het surfen, natuurlijk ook even op jouw leuke site. Ze vond de pop gelijk heeeel leuk, dus daarom mijn voorstel: Aesha, naar mijn dochter. Van een quiltvriendin hoorde ik dat de naam 'mannin' betekent in het hebreeuws.
Warme wintergroeten,
Elizabeth

Anoniem zei

Hallo allemaal,
Wat een beeldige pop! En wat moeilijk om een naam te vinden die haar waardig is. Toen ik haar zag moest ik meteen aan "Bertha" denken. Sober, hardwerkend, plichtsgetrouw en oneindig liefdevol en zorgend voor haar man, kindertjes en haar tuin vol bloemen en dieren. Dat Bertha en Bep beide van Elisabeth zijn afgeleid is een leuke bijkomstigheid aangezien Amish mensen in de naam van hun kind vaak een verwijzing naar de vader of moeder verwerken. Omdat ze er zo lief uitziet zouden we er ook nog "Lovely Bertha" van kunnen maken. In ieder geval vind ik haar een " lovely doll" en hoop haar in Rijswijk in het echt te mogen bewonderen.
Hartelijke groetjes,
Gerda

Anoniem zei

Bep, geen flauw idee hoe ik eigenlijk een bericht bij jouw achter moet laten. Ik vind het maar ingewikkeld met url's of als blogger. Enfin dan maar anoniem. Jouw popje doet mij sterk denken aan de poppen van de pelgrims in Amerika. Omdat jij al droomend over de Amish (erg de moeite waard om een keer naar toe te gaan. Wij gaan die jaar voor de 2de keer! Jippie) haar gemaakt hebt zat ik te denken aan; Flora Yoder. Flora uiteraard voor de tuin, de sokken, haar zonnehoed en Yoder omdat het z'on mooie Amish achternaam is.

Veel succes met kiezen,

Judith

Berna zei

Wat een mooie maar lastige namen hebben jullie al verzonnen.
Ze (de pop) doet me denken aan mijn oud-tante Anna. Anna is dus de naam die ik wil doorgeven.

Hartelijke groet allemaal
Berna

Anoniem zei

Mij lijkt Amisha een leuke naam

groeten
ria timmermans

Anoniem zei

Ik vind Jenne bij haar passen.Het koosnaampje van mijn dochter Jennifer,15 lentes jong,een gezellige puber die ook belangstelling voor quilten en lapjes heeft,maar nu alleen nog maa kijken omdat ze heel druk is met haar havo opleiding.
Groetjes Sylvia

Anoniem zei

wat een leuke pop!Ik ga voor de naam Sara.Mijn collega heet ook zo en is een leuke meid net als deze pop.
Groetjes,Gerda Hijink

Anoniem zei

ja hoe noem je zo n mooi dame ik vind van Lotje. waarom? weet ik niet maar vind het wel leuk klinken voor een pop. groetjes hennie

Anoniem zei

Ha Bep, Enige pop. Ik ga voor de naam Lea. Korte en krachtige naam. Echt Amish. Veel succes. Wat de naam ook wordt, het zal bij de pop passen.

Anoniem zei

Ik vind Catootje een hele mooie naam voor dit lieve poppetje,t past er precies bij vind ik, als ik t poppetje zie zitten...

groetjes Antoinette

Anoniem zei

mijn kleindochter is graag buiten in de natuur met oma en ze is vooral gek op eendjes en vogeltjes dus laat deze pop maar haar naamgenoot zijn NORA
anny

Miranda zei

Hallo Bep, Zoals ik dat schattige poppetje zit te bewonderen bedenk ik me dat zo Dear Jane er wel eens uitgezien kan hebben..... ben nu toch helemaal into haar quilt. Maar dat is vast te verwarrend en dus mijn naam aan haar is :dottig Dotje.

Annelies zei

Ik vind Rachel een mooie naam. Het is de naam van de Amish vrouw die één van de belangrijke rollen speelt in de film Witness.

Anoniem zei

Ik vind haar een echt Greetje of Greta, wat is ze leuk!

Maar ik heb al zoveel leuke namen gelezen, ben benieuwd!

groetjes Evelien

GRANNY'S HOUSE zei

Bij mij kwam als eerste Katrijn op en dat komt omdat ze heel veel lijkt op de hele oude poppenkastpoppen van Jan Klaassen en Katrijn, ze heeft voor mij een dus een echt Katrijn snoetje.

Succes met het kiezen, want dat zal niet meevallen.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Wat een schatje. Ze houdt van vogeltjes dus ik dacht meteen aan Birdy.
Erg leuk om alle verzonnen namen te lezen. Iedereen heeft zo zijn eigen gedachte. Grappig!
Groetjes,
Karin.

Anoniem zei

Sokken Sijtje!
;o)

Anoniem zei

Ik heb geen vestand van Amish namen maar ik heb eens even goed naar haar gekeken en er kwam maar 1naam in mij op: Nanette.
Welke naam ze ook gaat krijgen; ze is prachtig !

Groet,
Marriet

yolande zei

Hallo Bep ,wat een spannend avontuur...Ik denk dat ze Catrina Yentl zou kunnen heten ,daar heb ik verder geen motivatie bij maar dit was een gevoel.

Prettige dag ,Groetjes Yolande

sunny zei

Hallo Beb, in de eerste plaats mijn complimenten voor de beeldige Amish dame!! Volgens mij heet ze
EMMELY-JANE BLUEBIRD en van maart t/m oktober is ze buiten te vinden op het land, waar ze allerlei heerlijke producten zaait bewerkt en oogst. Daarna wordt alles ingemaakt en gedroogd voor de koude wintertijd en maakt ze warme quilts. In haar winkeltje kun je alles zien en kopen. Zullen we er eens naar toe gaan?? Groetjes Sunny

Anoniem zei

Het eerste wat bij mij opkomt is opoe TET. Ze kijkt of ze al een heel leven achter zich heeft en daar wil ze ons heel veel over vertellen.Opdat wij er heel veel van mogen leren. Ik vind het een schatje.

Groetjes Morgaine.

Anoniem zei

ANIKA.
Leuke pop - erg Amish en prachtige sokken!
Groetjes Ineke

Anoniem zei

Een leuke ouderwetse naam die je niet veel meer hoort, BERNADIEN. Dat lijkt me wel iets voor je prachtige Amisch Pop.
Groetjes (k)wil(t)ma

Anoniem zei

Wat is 'ie leuk ! Ik zag de pop en dacht : dat is een "Saartje" maar goed ik ben maar een leek en smaken verschillen... We zullen maandag zien hoe ze gaat heten ; spannend !
Goed weekeinde , groetjes Ingrid.

Anoniem zei

IK zou haar LORI noemen, waarom, omdat die al de hele week in mijn hoofd spookt.
Groetjes
Maria

Anoniem zei

ik vind het echt een Dora......

groetjes Lilly

Anoniem zei

Hoi Bep,
Mij schiet de naam Joos te binnen. Waarom? Geen idee.

Anoniem zei

Ik vind KEDIE een leuke naam, Onder de Amish namen komt Katie of Kate heel veel voor en dit vind ik een mooie moderne versie erop, want ik denk dat kedie wel met haar tijd mee gaat.
Op haar sokjes de tuin in om mooie bloemen te plukken, ondertussen genieten van al die vogeltjes die hun hoogste lied zingen. Wie zou zelf nu Kedie niet willen zijn.

Anoniem zei

RACHAËL!!!

Leuk Amish popje!!!

groetjes van Betsie!

Anoniem zei

Lief met de gebreide sokjes.
Ik vind Kathy wel een leuke naam voor haar.

Anoniem zei

Mij lijkt Robyn of Robin wel wat, het betekent 'Roodborstje' in het Engels. Een leuke naam als je heel erg veel van vogels houdt, toch?

Marry zei

Ditje vind ik een leuke naam.
groetjes Marry B.

Anoniem zei

Op het eerste gezicht dacht ik aan Laura. Waarom, weet ik niet.
Heb gekeken wat de betekenis is van deze naam en kwam aan :Laurierblad bladeren, eer, faam, ziel.
Toen dacht ik dat het wel toepasselijk zou kunnen zijn.
Daarom voor mij Laura.

Groeten, Els

Anoniem zei

Hallo Bep.

Ik ga ook een kansje wagen.
Als het mijn pop was zou ik haar RITA-MAE noemen. Vraag me niet waarom want ik vind deze pop gewoon een RITA-MAE. Ze is enig.
Bep, als je steeds zo wegdroomt over een reis naar de Amish, wordt het denk ik tijd om het gewoon eens te doen! Ik ben er nu al twee keer geweest en in april ga ik weer. "T prachtig, dus....DOEN!
Groeten, Yvonne Kadijk.

Anoniem zei

Hoi Bep,
Heb het vanmorgen ook al eens geprobeerd maar denk dat het niet helemaal goed is gegaan. Ik zou haar Eusje noemen. Het koosnaampje voor mijn hond Wiebe, waarom? Het ligt zo lekker in de mond.
Succes bij het kiezen!
groetjes Yvonne

Anoniem zei

Toen ik de pop zag was het Lieselijs. Een dromerig meisje wat lekker buiten is en verknocht aan de natuur. Weide met wilde bloemen en een lief meehuppelend hondje.

Groetjes Anita

Anoniem zei

MaryAnne zo zou ik haar noemen. Groetjes Winny

Anoniem zei

Een leuke naam voor deze pop. Nu ga ik niet echt kijken wat de anderen hebben gezegd. Het gaat tenslotte om mijn inbreng. Heb aan verschillende namen gedacht. En uiteindelijk bij EMMELYN gestrand. Een beetje afgeleid van Emma. Moest namelijk even denken aan koningin Emma. Vandaar.

Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

Anoniem zei

Dit popje heeft echt een "wijsgerig "kopje !
En dan die sokjes , Prachtig !
dan heeft CLEMENTIJNTJE warme voetjes.

Er komen nu toch al veel leuke namen voor dit enige Amish popje !

Anoniem zei

Hallo Bep, er schoot me meteen een naam te binnen toen ik je berichtje zag, maar eerst even alle inzendingen bekeken of hij er niet al bij stond, ik heb me totaal niet verdiept in Amish namen of iets dergelijks , ik vind haar een echte "Florence" (spreek uit Florance).

groetjes Marry Top

Anoniem zei

Ik vind Trudi wel bij deze pop passen.
Groetjes van Irene

Anoniem zei

Hallo Bep.
Wat een leuke pop heb je gemaakt. Ik vind de naam Amelientje wel bij haar passen.Een beetje Amish en veel Nedelands. De muts is van de Amish en de rest Nederland met name de leuke gebreide sokjes.

groetjes
Tineke Kornegoor
www.sintneede.nl

Anoniem zei

Schattige pop! Ik vind haar een Sarah, Amy of Jo!

Anoniem zei

Hallo Bep,
Roosje is de naam die me meteen te binnen schiet als deze schattige dame zo zie.

Anoniem zei

De naam van m'n oudste kleindochter, Eva, vind ik wel bij haar passen.
De eerste vrouw op aarde.
Ze is schattig.

Jantine zei

Ik moest onmiddellijk denken aan Mary Poppins en het vrouwtje op de markt dat voor een penny vogelvoer verkoopt. Al googlened kwam ik tegen dat zij gewoon Bird Women heet en at is niet zo inspiratievol. Ze zingt over Tuppence, oftewel, two pennies, dus waarom noem je haar niet "Penny" Ik zou ook voor Birdie kunnen gaan, maar Simone heeft al Birdie Amy genoemd, dus dat lijkt er dan te veel op...

Unknown zei

Hallo Bep,
Het is genieten van weer een mooie creatie van jou.
Voor mij is het echt "SUUS". Geen reden, verklaring of zo. Gewoon Suus.
Succes met het kiezen van de naam.

Hartelijke groet,
Marian

Anoniem zei

Wat weer een schat! Ben benieuwd hoe groot ze is, ik hoop dat ze zeker 70 cm is en ik zou haar 'Bird-in-Hand's Ellie' noemen: Bird-in-Hand is een Amish dorp en Ellie vind ik wel bij deze 'damemetdesokjes' (ook leuk) passen

Anoniem zei

Hallo Bep,wat een prachtige creatie weer.Een passende naam vind ik TARIKA dit betekent: helpster ,redster sterretje.Ze heeft je vast op weg geholpen naar jouw eigen dromen om die te verwezelijken in de strijd met het creeren van haar .Groetjes Loes Raben uit Wehl,ps dagelijks geniet ik van je site,mee doorgaan als het effe kan.

Anoniem zei

Wat ik een leuke naam vind voor je pop is Lotte.

Anoniem zei

Hoi Bep,
Wat is ze weer leuk geworden.
Bij mij schoot de naam
Freule Passiflora door mijn hoofd.
Het lijkt mij erg goed bij haar passen.
Lieve groet Marlies.
www.pedicure-marlies.nl

Anoniem zei

Tanne, was de eerste naam waar ik aan dacht. Vraag me niet waarom.
Leuk met de zelfgebreide sokken.
Fijn weekend!

Anoniem zei

Na wat historie te hebben gelezen over Amish, en ene Jacob de grondlegger is van alles, lijkt Jacoba mij wel een geschikte naam.
Ze is wel erg leuk geworden, en die sokken, leuk!!

Groet, Jeanette

Anke zei

Wat zijn er al veel mooie namen opgeschreven. Toch doe ik er nog een naam bij. Hilde zou een mooie naam voor deze schattige pop kunnen Zijn.

qm zei

"Beverley" is de naam die ik in gedachten heb.
genoemd naar Beverley Lewis, de schrijfster van die prachtige Amish boeken.
een prachtige pop.
groetjes Anne

Anoniem zei

Dear Aimee.

Anoniem zei

Er zijn al veel namen voorbij gekomen. Ik wil daar Naomi aan toevoegen.

Myriam zei

Hoi allemaal,

Wat denken julle van Rose.
Fijne avond en succes met bedenken.

Groetjes, Myriam.

Unknown zei

Wat dacht je van de naam Desi-Mae
Groetjes EllenW

Anoniem zei

Hallo Bep,het is wat laat maar toch wil ik ook een naam doorgeven voor die schattige nieuwe pop van jou. Lilly of the Valley, heb ik bedacht. Of gewoon Lilly. Groetjes en succes. Joke

Anoniem zei

Mijn hemel wat zijn er al veel leuk namen verzonnen, wat zal dat moeilijk kiezen zijn.
Ik vind colette wel toepasselijk.
groet Karin

Anoniem zei

Wat is ze weer leuk geworden, het eerste wat in mij opkomt is de naam Hannah. Dat vind ik echt bij haar passen.

MooZ KaartenFabriekje zei

Wat een schatje! Ik vind Lizzy bij haar passen!

groetjes, Monique

Anoniem zei

Hoi Bep,
Wat een mooie namen allemaal! Je kunt wel een hele klas maken!
Mijn naam voor de pop is Mary Katryn.
Groet, Hennie

klara zei

Hallo, mijn dochter en ik hebben even overleg gepleegd. Er waren al zoveel leuke namen genoemd, maar wij gaan voor POLLEWOP.
groetjes klara

Anoniem zei

Mijn naam voor deze heerlijke pop zou "Trui" zijn, niet amisch, maar heel oud-nederlands afkomstig uit de boekjes Aap, noot, mies, op een of andere manier doet zij mij daar aan denken. groetjes Caroline www.caro-en-rob.blogspot.com

Anoniem zei

Hallo Bep.Leuke Pop.
Het is al laat dus zal ik het kort houden.Lottie kwam als eerste bbij mij op maar er is zat keuze in namen heb ik vlug gelezen.Groeten Carla E.

Anoniem zei

Ik vind Kathelijn wel leuk. Als ik nog een dochter had gekregen dan had ik haar zo genoemd, het werd een zoon. Dus nu geef ik jouw pop die naam.