dinsdag 17 mei 2011

een simpel gerecht

Vandaag mag ik een groepje van 14 dames ontvangen en de pannen soep staan buiten al klaar. Deze heb ik gisteren bereid. Het is altijd voor mij een hele klus om de grote pannen soep heerlijk warm te krijgen zonder de bodem te laten aanbranden. Wel plaats ik de vlamverdeler eronder maar ik vergeet steeds te roeren, misschien is er vandaag een liefhebster voor het  roeren erbij.
Nu nog even de tafels goed zetten en het stokbrood bij de bakker ophalen en ik ben er klaar voor.
 Er is nog wel een onzekerheid. Terwijl iedereen altijd heel tevreden is en happy naar huis , heb ik van te voren zo'n plankenkoorst en wil het liefste dat iedereen maar afzegt en het niet doorgaat. Is er eenmaal de gang erin geniet ik echt met volle teugen dat de keuken gevuld is met een gezellig gebrabbel en gezoek naar het leukste lapje uit de stapel dat ik mijn plankenkoorst vergeet en gezellig praat en er gaat werkelijk van alles over tafel.
gelukkig komt
zij
een handje helpen.
Ik denk dat ze nu onderweg zijn en kan ik hun werkstukje wel laten zien. Het is een inspiratie uit dit 
boekje
En het simpele gerecht is niet de soep van mij want die blijft  geheim en is ingewikkeld, maar wel lekker veel lapjes op tafel en snuffelen maar om je eigen quiltje bij elkaar te spronkelen.
Om een prettige en degelijke opleiding in het quilten te volgen stuur ik iedereen  door naar
 Roely in Apeldoorn
Ik blijf alles maar op mijn Bep'smethode doen,een prettige dag,
Bep

5 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Een gezellige ochtend Bep, ik weet zeker dat het weer gaat lukken, de helft van je gezelligheid is al de omgeving waar je woont en je heerlijke huis, en de andere helft ben je zelf en al je stofjes! Komt dus goed, ik vind het weer een schattig quiltje, jammer dat ik niet hou van hexagons maken anders zou ik er zo aan beginnen.

groetjes, Jeannet

Sabine.v zei

Bep, het lukt je wel zoals altijd. Weet ook niet wat je kan doen tegen plankenkoorts... Je hebt eigenlijk alles in huis om het te doen slagen en je hebt zelfs hulp erbij... dus laat je maar gôane...Alvast een mooie dag samen!!!

Simone zei

Ik kan ook heel goed roeren! :)

Miranda zei

De oplossing is een slowcooker....ook in NL verkrijgbaar en er zit een warmhoudknop op, waardoor niks meer aanbrand.....Je kunt zo 'smorgens heel in de vroegte een avondmaaltje bereiden en een hele dag laten aanstaan....waardoor de gerechten zo super heerlijk en erg traag gegaard worden. Van voorgerecht naar toetjes, draadjesvlees etz....allerlei mogelijkheden en stroomverbruik is zeer weinig! En oja...zelfs kaasfonduu kan erin....enne nee ik heb geen aandelen, alleen een enthousiaste gebruikster.

Nanske zei

Och,Bep...

Ik ben precies dezelfde...
terwijl het allemaal héél leuk zal worden en je zekers mag zijn...bij jou is The Place To Be!!!
Dus geen maagkrampen maar een fijne dag toegewenst!!!
Je projectje zie me er héél leuk uit en dat rammellen in stofjes zou ik best zien zitten.;-)
Kan ik weldra want ik las dat m'n pakket alweer supersnel onderweg is...
Veel groetjes en succes vandaag!!!!