zaterdag 14 mei 2011

een paar daagjes Gennes/Saumur aan de Loire

Het was erg snel voorbij maar we hebben met z'n allen een paar fijne daagjes gehad. Woensdag 850 kl. gereden en toen zagen we meteen al bij binnenkomst in de tuin van mijn zus deze prachtige blauwe struik, de naam is even kwijt.
En na een klein half uurtje lopen hadden we dit uitzicht en dan te bedenken dat het daar helemaal stil is. Je hoort werkelijk helemaal niets, zalig toch.
Dezelfde stilte is er ook aan de rivier zelf. Dit zijn de oorspronkelijke vissersbootjes van de Loire.
En dan heb je hier het kasteel in Saumur .
Met z'n drieetjes kijken naar de Loire.Boven ons een paar geweldige oude Lindebomen die zowaar al heerlijk geurde. Die dame in het zwart in mijn zus Elly, die al 46 jaar in Frankrijk woont. En mijn schoonzus Ria zit in het midden.
Ook hebben wij een stuk of wat Brut Rose en Brut Rouge kunnen kopen bij mijn nichtje in haar wijngaard, op deze foto zie je hou de wijn op tradionele wijze dagelijks word gekanteld om mousserend te worden.
In een kist zitten 800 flessen.
Hier krijgen ze hun hoedjes en vlak daarna de etiketten.
De zonnebloemen zie ik eigenlijk alleen maar als ze heel groot zijn en met hun gele koppen mij toe lachen, heel bijzonder om ze klein te zien .
 Ook nog wat aankopen gedaan zoals dit oude minihoekkastje en de 2 countryquiltbladen.

Tot slot het brievenbusje van het dorp waar mijn pakketjes die ik verstuur echt niet in passen, dus maar niet verhuizen naar dat gezellig gehuchtje aan de Loire , maar af en toe mijn neus even laten zien,
Bep
Nou was ik bijna deze lieve schat vergeten.
Jacques
10 opmerkingen:

gerda zei

oh Bep wat is het daar mooi!!
Wat zullen jullie hebben genoten...en weer heerlijk bijgekletst met je zus.....maar bij jullie thuis is het ook altijd al zo mooi...daar is het ook zo heerlijk genieten!!!...;0)
Fijne dag

Lida zei

Oh wat ziet dat er allemaal zalig uit en die struik gaat hier nog maar net bloeien, zo mooi! Nu je hebt genoten dat merk ik wel, ik ben blij dat je toch nog hier blijft hoor, al zullen die Fran├žaises daardoor heel wat moois missen! Groetjes
Lida

Guusje, zei

Wat ziet dat er geweldig uit. Prachtig en om daar te wonen helemaal geweldig. Je aankopen zijn ook erg mooi.

Anoniem zei

O dat ziet er goed uit allemaal. Zou zo de auto pakken en er naar toe gaan.
Die struik kan een ceanothus/amerikaanse sering zijn.

Groet, Jeanette

Ria zei

Wat een gezelligheid, heerlijk om in die stilte tot rust te komen. Jammer dat zoiets altijd weer snel voorbij is. Je zal vast noglang na genieten van deze rust.
fijne zondag
Ria.

Anoniem zei

Dankjewel Bep dat we mee mogen genieten van je belevenissen.

Jantje

Helmi zei

Wat heerlijk, ik hou van Frankrijk en zit te genieten van de foto's. Ik zou daar goed kunnen wonen en die post versturen, daar vind ik wel wat op!
groet, Helmi

Dear Jo zei

Het ziet er daar heerlijk uit. Kom je nooit in de verleiding om ook daar heen te verhuizen? Hoewel je natuurlijk zelf ook heerlijk woont :))) Die blauwe struik is helemaal geweldig. Ga je de naam van de struik nog voor ons achterhalen?

Anoniem zei

Hallo Bep,
Wat zal je genoten hebben van deze mooie omgeving en wat heb je een leuk kastje gekocht, helemaal countrystyle.
Groet,
Anja

Gert zei

Oh, wat heerlijk Bep. Het ziet er mooi uit daar, en fijn om te lezen dat jullie je zo goed vermaakt hebben. En Jacques is superschattig!