maandag 23 augustus 2010

een heerlijke en avontuurlijke dag op Sail

Ook ik was met de family op Sail, wij waren uitgenodigd door een neef die met 4 andere studenten een bootje bezitten  die op de grachten ligt. Op deze foto zie je ons van het pondje noord naar de herengracht lopen waar de boot lag.
Er moest eerst een flinke reparatie plaatsvinden,maar na een uurtje konden we varen en deelde Marie-An  snel de hapjes. we waren met 14 op de boot.
Al heel snel vaarden we op het IJ en mijn meisjes zaten als prinsessen op het dek.
Hier de stoomboten die echt mijn favorieten waren. Hierna beleefden we het echte Sail avontuur en op de terugweg midden op het IJ brak het stuurwiel af en mijn neef lag op de grond de boot te sturen en zo kwamen we met horten en stoten weer terug in de herengracht. Daarna nog een heerlijk Surinaams maal bij andere een neef die een prachtige stadswoning heeft in St.Nikolaassteeg en zo was ik wel een beetje in de goedheiligman sfeer.
prettige dag.
Bep

7 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Jeetje Bep, wat heb jij een heerlijke neven als ik het zo lees, doe mij er ook zo een paar.....de mijne loopt de roprarun.....kan ik niet mee doen, niet zo goed voor mijn knieën...maar het ziet het heerlijk ontspannen uit, ongelofelijk dat dit een paar dagen geleden is als ik nu naar buiten kijk, op de temperatuur na lijkt het hier wel Schotland in de herfst!

groetjes, Jeannet

GRANNY'S HOUSE zei

Wat leuk en wat een avontuur, maar jullie hebben genoten en je hebt een prachtige dag om op terug te kijken.

Groetjes
Ines

Simone zei

Wat was het geweldig hè? Ik vond het echt een feestje (zeker met al dat lekkere eten ;))
Wij hebben nog de "echte" pakjesboot van Sinterklaas gezien! Hebben jullie het droog gehouden?
Gelukkig dat je van die handige neven hebt!

Daniëlle zei

Bijna stuurloos, ohhhh zou niks voor mij zijn geweest, krijg al de bibbers bij het lezen!! Maar je hebt een superdag gehad, dat begrijp ik wel!! Vandaag is het heerlijk handwerk weer, even niets in de tuin doen, gewoon prikken hihi!! Mooie dag, liefs, Daniëlle

Anoniem zei

Wat een leuke dag zeg. En wat een avontuur, om zo stuurloos weer terug te moeten. Gelukkig is het allemaal goed gegaan, en hebben jullie je prima vermaakt.

Anoniem zei

Wat een leuke dag zal dat geweest zijn, ik zie het helemaal voor me! groetjes, Marja

Annelein zei

Hé wat grappig. Peter is met onze jongste dochter geweest. Ze hebben genoten... en helemaal op toen ze thuis kwamen.

Tja... zij hadden dan ook niet de luxe van een varend bootje. Spannend zeg met zo'n afknappend stuurwiel. Maar zo te lezen werden jullie daar niet warm of koud van.

Zijn jullie ook nog zo lekker bijgekleurd?

De foto's zijn trouwens ook erg gezellig. Volgens mij hebben jullie wel een klein feestje gehad...