dinsdag 6 december 2011

weer eens uit de oude doos

Er is nog zoveel wat er uit mijn oude doos komt. Die doos is onuitputbaar. Maar wie kent deze nog. Het moeten velen zijn want in deze tijd voor de kerst maakten Gerhard en ik  wel gem. 150 Bep's Appelkransjes per seizoen.
Wanneer de kachel blijft branden en je geen muizen hebt die appeltjes lusten dan heb je er tot ongeveer mei  plezier van.
De handen vol met pleisters omdat het hulst wat er tussen ging enorm prikte. We waren het opeens helemaal zat en steeds maar snijden,rijgen,ophangen,door de kachel 35 graden in de keuken, weer rijgen op draad en strikjes er tussen maakt dat je het een keer genoeg vind.
Maar ineens en dat komt omdat ik vind dat er weinig orgineels in de winkels te koop is bedacht ik ik ga wat gedroogde appeltjes kopen en ik maak een paar kransjes.
Deze zijn nogal duur en we hebben zelf zoveel appels.
Gisteravond even een draadje met eigen appeltjes  neergehangen en de kachel flink opgeport. En vanochtend begonnen ze al mooi te krullen en het rood blijft ook gezellig aanwezig.
Oh ,wat knus toch allemaal weer, maar ik wil niet meer mijn vloer onder die zoete stukjes appel die eraf vallen, die blijven zo plakken. Ook de appelmoes die dan op mijn ramen zat was heel vervelend.
Vandaag heb ik dus deze drie prachtige rode  kransjes ( zijn vast geverfd mijn handen waren helemaal rood ) voor 9,95 te koop in mijn winkeltje in Hall,
misschien gaat iedereen nu massaal appeltjes drogen, laat het maar gerust weten, het kan ook in de oven maar dan krullen ze niet zo mooi,
prettige dinsdag,
Bep

8 opmerkingen:

Irena zei

ja een idee,mijn moeder deed het vroeger ook,en ook peertjes,zit wel erg leuk uit,groet irena

Wieke van Keulen zei

Wat een gezelligheid, Bep. Wat een werk, maar het heeft wel wat als het helemaal zelf gemaakt is. Zo'n appeltjesslinger boven de haard is ook zo gek nog niet.

Lida zei

Ziet er gezellig uit, maar hoef ik hier niet op te hangen, de hond zou dood gaan met die hoge temperaturen!
Maar er zijn vast een heleboel liefhebbers! Groetjes
Lida

Supergoof zei

Het ziet er wederom enorm gezellig uit!
:o)

Tante Trijns zei

JA!!! Was ik helemaal vergeten...bedankt voor mijn herinnering weer oproepen! Ga gelijk óók appeltjes drogen! Ziet er weer heel gezellig uit bij je!

Groetjes,
Tante Trijns

Unknown zei

Ziet er super gezellig uit maar als ik het zo lees ga ik toch maar langs de kerstmarkt om te kijken of er nog gedroogde appeltjes zijn.

Vrolijke groetjes Renée

Guusje, zei

Wat ziet dat er mooi uit en wat gezellig zo'n slinger boven de kachel.

Hennie zei

Je appetjes kransen zien er erg leuk uit, over een paar jaar ( de boompjes zijn dit najaar geplant ) heb ik voldoende appels om de vogels te verwennen.

Groetjes Hennie.