maandag 15 september 2014

het koelhuis in Zutphen

Wie Zutphen via de oude brug binnenkomt ziet meteen dat er links over het spoor een behoorlijk smerig gebouw staat. En er word daar aan een tunnel gebouwd onder het spoor door. 
Gisteren was het open Monumentendag en 
 ( ook genaamd de Boterberg : gebouwd in 1920) was gisteren ook open .Na hard werken in de tuin was het tijd voor ontspanning voor ons dus eventjes op stap. 
 Het koelhuis is geen monument maar wel indrukwekkend om te zien hoe er aan gewerkt word om het een uniek gebouw te laten worden. Er zat tot 2004 een meubelfabriek aan vast en die is jammer genoeg weggesloopt dat was ook een prachtig gebouw. Op die plek word een nieuwe jachthaven gebouwd met een winkelcentrum en woningen erom heen. Interessant voor onze oude dag toch? 
Vanaf 2004 word er niet meer gekoeld en het nieuwe koelhuis staat daar aan de overkant.
En in 2015 moet de buitenkant klaar zijn , dan lijkt het ook wat mooier.
Maar wat een prachtige ruimtes zitten erin en het plezier van het eigenaarsechtpaar om het op te knappen spat eraf. Leuk om het te blijven volgen.
Het cafe is al geopend en een ruimte is al in gebruik voor allerhande feestjes en vergaderingen. Ik zou het wel weten, ben je ook nog heel trendy want al het industriele is ook heel hip deze dagen.

en hier sta ik aan de achterkant om naar het terras te lopen voor en bakkie.
En toen kwam thuis een monument langs om een bakkie en daar hebben we een heerlijk ritje in mogen maken door de Hallse landerijen.
een mooie dag,
Bep


3 opmerkingen:

bep zei

Nog vergeten te zeggen dat mijn droom wel zou zijn als daar eens een tentoonstelling van tradionele quilts zou worden gehouden, lijkt mij helemaal top, Bep

Irena zei

ik was in mei in Zutphen,prachtige stad,we hebben genoten,gelogeerd in hotel tegenover de kerk,groetjes irena

Sis Voorn zei

Daar wil ik ook wel koffieleuten ;)