dinsdag 1 mei 2012

ik kan aan het werk

Na het feestweekend , mag ik nu mijn kasbeleving gaan beleven. Gelukkig was Intratuin in Lochem gisteren open en hebben we samen heel wat plantjes en zaad kunnen kopen en werd mijn koninginnedag een groendagje. Het tuinwerk krijgt weer mijn belangstelling en heb er nu veel plezier en de ontspanning komt vanzelf.
De oppottafel kon niet meer door de deur  ,dus hij moest over de lengte gezaagd worden en weer vast gespiekerd worden en de oude bruine toonkank uit de winkel van Doesburg moest er ook in komem te staan.
 De rampjes zijn gewassen en 15 zakken potgrond erin verwerkt.Inmiddels heb ik de pompoenen,augurkjes, artisjokken en de suikermais in  handen gehad. Vandaag achter schaduwdoeken aan, want de tomaten en de komkommers verbranden als de zon doorbreekt.
Saampjes in alle stilte de openeng verrricht en we gaan hem zo snel mogelijk met mijn schoonzus Ria inwijden want zij heeft deze kas aan ons geschonken. Bedankt Ria , we gaan enorm van de kas genieten.
een prettige dinsdag ,
Bep

12 opmerkingen:

Lida zei

Gaaf plantjes in je nieuwe kas en wat is het dan heerlijk om straks lekker te smullen of bloemen van eigen kweek te plukken! Veel plezier ermee! Groetjes
Lida

quilting Jeannet zei

Ik ben helemaal weg van je kas bep, je hebt me enorm geïnspireerd er mee. maarre.....zeg maar tegen Gerhard dat de tegels nog buiten de kas liggen bij ons ipv "een terras IN de kas"...Het ziet er bij jou subliem uit.Wat zal je er van genieten.

Simone zei

Wat heeft Gerhard hard gewerkt! Prachtig hoor! En jou kennende wordt dit ook weer een echte "Bep-kas". Wat zullen die tomaten en komkommers lekker smaken....
Wanneer is het "kom-in-de-kas"??

Simone zei

Wat heeft Gerhard hard gewerkt! Prachtig hoor! En jou kennende wordt dit ook weer een echte "Bep-kas". Wat zullen die tomaten en komkommers lekker smaken....
Wanneer is het "kom-in-de-kas"??

Ritainquiltland zei

Gefeliciteerd met de ingebruikname van de kas en dat je er maar veel plezier aan mag beleven.

Berna zei

Wat een "rijkdom" zo'n mooie kas in je tuin. Daar droomt elke tuinliefhebber van. Maar ja, soms ontbreekt gewoon de ruimte. Geniet ervan.

mieke zei

Leuk hoor. Succes met de groei, bloei en oogst.En heel veel plezier ga je hier van krijgen. Een super cado.

Anoniem zei

Bep,
Gefeliciteerd met de nieuwe kas. Ik moest wel even lachen, de tafel kan / kon niet door de deur. Eigenlijk had je die voor het dichtmaken er in kunnen zetten.
Het ziet er allemaal heel mooi uit.

Groeten van Jantje

belarmina zei

felicidades se ve muy bien ese invernadero, seguro que las flores seran preciosas y las verduras muy ricas, saludos

Ineke zei

Zodra ik kan kom ik wer eens op een woensdag en dan ga ik zeker je kas bewonderen.
Groetjes, Ineke

Marians Quiltblog zei

Wat ziet je kweekkastje er mooi uit. Net zo sfeervol als je winkel. Ik hoop dat je er veel van mag genieten. Enerzijds om er lekker in te werken en anderzijds lekkere dingen te maken van de oogst.
Groet Marian

Anoniem zei

O Bep, wat een prachtige woonaanwinst. (ja, ik ben jaloers, mag wel he?).