maandag 10 september 2012

An was helemaal in haar nopjes

An maakt hier een foto van haar schatten.
Ondanks haar lichte zomergriep heeft zij de hele middag mij en de anderen  geinspireerd.
Ze vertelde over de mensen in het Zuid Oosten die in tenten leven die aan de binnenkant versierd zijn met quilts. Maar het leek onder onze platanen ook wel een tentenkamp. Vooral nu met de zuidelijke warmte. Het was zo bijzonder om deze kostbare antieke quilts zomaar als wasgoed in mijn tuin te zien hangen.

Het was een kleine bijzonder intieme lezing, die maak je niet zo vaak mee. En wat stonden de quilts aan vele gevaren bloot : vochtige lucht, zonnelicht, beestjes die uit de bomen kunnen vallen, de kopjes koffie en de taart. Knap dat ze dit aandurfd en dat voor ons over had.
Maar An bewaakte ze goed. Ze vertelde ons weer honderd uit ,over waar toch al die lapjes vroegr vandaan kwamen, over de vullingen die in een quilt zaten, over de liefde voor lapjes en ik weet al niet meer. Nu na 7 lezingen bij gewoond te hebben hoorde ik weer nieuwe dingen.
An je bent een enorm  boeiende vrouw en dat zal je voor mij ook altijd blijven. En dat heb je het nog niet over je kennis van linnen en naaldwerk gehad, dat is een mooi thema voor de volgende lezing.
 Daar achteraan word ik door Anita geinstalleerd, wel met het pootje omhoog, want het been word nog steeds dik onder het gips.
Wat zou ik graag het gips eraf willen trekken en de auto pakken en naar St Marie in de Elzas gaan. Maar het hotel heb ik geannuleerd, met krukken lopen is daar niet te doen, te lange afstanden en veel te druk. Jammer jammer. Nu nog 11 dagen en dan zagen met die handel.
An gaat wel foto's voor mij maken van de antieke quilts van Howard Marcus.
En als troost ga ik met Gerhard iets leuks doen in onze omgeving.Zo houd ik wel mijn centjes in de zak want veel uigeven doe je daar wel in de Elzas, gaat gewoon vanzelf.

Hier de achterkant van ons plekje. Het bleef er heerlijk koel.
An tot de volgende keer en geniet maar heerlijk daar in het verre.
Vadaag dit plekje nog even opzoeken
 en nog een rondje tuin lopen met het mooie weer, ik heb nog wat foto's nodig voor mijn
een prettige maandag,
Bep
6 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Bep, wat een heerlijk logje! Ja, die Ann is inderdaad een heerlijke inspirerende vrouw, zo bijzonder en toch zo gewoon, niks geen poeha, gewoon gezellig, en wat weet zij veel, ongelofelijk. Jammer dat je niet naar de Elzas kan, maar er komen nog meer jaren moet je maar denken, volgend jaar op herkansing!

Anoniem zei

Bep, wat ziet dat er mooi uit,hoop de volgende keer erbuij te zijn .

gr Sonja.

GRANNY'S HOUSE zei

Dat moet wel een bijzondere dag geweest zijn, jammer dat je pootje nog steeds opzwelt, zal ook wel een beetje de warmte zijn.
Jammer dat de Elzas niet doorgaat, maar er komen nog vele jaren waarin je er wel naar toe kan gaan.

Groetjes
Ines

Monica zei

Leuk verslagje over de lezing van An, en gezellig sfeertje. Ontzettend jammer dat je de Carrefour hebt moeten afzeggen, volgend jaar beter zullen we maar hopen

Hubertine zei

Ben nu toch wel héél benieuwd naar de lezing van An! Een volgende keer!
Succes met de laatste loodjes.......

Anoniem zei

Wat fijn dat de lezing van An weer mooi was, en wat heerlijk dat jullie lekker buiten konden zitten. Begin oktober gaan we met onze bee naar An voor een lezing, ik kijk er erg naar uit.