dinsdag 20 januari 2009

Mijn favoriet uit de tuin

Deze tekst is uit de kalender van tuinman Romke van der Kaa:
Veel nieuw planten komen uit China of uit de Himmalaya. Nu het verzamelen van planten uit verre streken geen avontuur meer is, maar een volwaardige industrie, hebben we meer oog gekregen voor planten die wat dichter bij huis groeien.Uit Italie komen 2 soorten Helleborus die niet nieuw zijn voor de botanische wetenschap -zij waren allang bekend- maar die nooit eerder door kwekers werden aangeboden. Helleborus abruzzius heeft blad dat in wel honderd segmenten is verdeeld, waardoor deze kerstroos niet alleen de moeite waard is vanwege zijn grote, bleekgroene bloemen, maar ook om zijn decoratieve blad. Helleborus liquricus, de tweede soort die nieuw is op de markt, verschilt qua uiterlijk weinig van de soorten en hybriden die wij tot nu toe kenden. Het verschil zit hem in de zoetgeurende, groene witte bloemen. Geur is in het geslacht Helleborus een grote uitzondering. De enige tot nu toe bekende geurende soort was Helleborus viridus, de wrangwortel. Die ruikt naar kattenpis.

groetjes, Bep.

2 opmerkingen:

Debby zei

Hoi bep, dat betekend dat jij bent uitgekozen om iets te doen. Soms vragen ze je favoriete eten of stof enz. Deze keer vragen ze om een foto.

Groetjes Debby

Anoniem zei

ik heb de beker ook en hij is prachtig!!!!! ben wel blij dat hij niet zo ruikt!!!;0)))
heb je de andere bekers ook gezien met sneeuwklokjes ...blauwe druifjes..grasklokjes..narcisjes...en dan met het verhaaltje onder op de beker ,,,gewldig hé!!!