vrijdag 28 mei 2010

Waar zijn mijn cursisten gebleven?

Kijk nou wat een rommelig geheel,de tafels helemaal volgepakt en de dames
maar rondhuppelen in mijn winkeltje.

deze verstekeling ging gelukkig nog door,
Maar zonder dollen; er is heel hard gewerkt aan het moederdagvrouwtje, het was heel gezellig met jullie en het pannekoekje/ijsje eten was nog gezelliger, prettig weekend Bep

Ik noem haar Sieneke

Het schoolmeisje had nog geen naam, maar zonder de fans voor het hoofd te stoten. Ik kan niet vaak een naam verzinnen, maar dit kan gewoon niet anders, het past voor mij helemaal. Alletwee zo'n onschuldig typje.
Er zitten twee Sieneke's undressed, dat kan natuurlijk niet! Ik ga maar haast maken om ze te bedekken met een echt Rural Jardin stofje.
prettige dag Bep

donderdag 27 mei 2010

Groentesoep voor de meisjes

Vandaag al vroeg uit de veren en een heerlijk gevuld groentesoepje maken voor de meisjes uit Noord Holland die morgen een verrassingsdag komen beleven. Koken kan ik niet zo goed, maar mijn soepen zijn wel goed op niveau, Op zo'n verrassingsdag heb ik meestal alles goed voorbereid zodat ik er ook van kan genieten en zodat niet ik op verrassingen stuit.
Als de deelneemsters er zijn krijg ik een enorm zenuwachtig gevoel en ben dan de weg helemaal kwijt, dus dubbel prettig als alles al geregeld is. Dan is het alleen maar aanschuiven en lekker aan het prutsen!
prettige dag Bep

woensdag 26 mei 2010

De blom van Anna

Mijn dochter Anna is ook begonnen de blommen te maken. Zij heeft gekozen voor de grootste variant uit het mallen pakket van Marti Mitchel. Mijn blommen die er naast liggen, zijn 13 cm doorsnee. Ik ben nu de zomerbloeiers aan het maken, de totale stand is nu 55, later meer daar over.
De lelietjes van dalen en miniseringetjes waren een presentje voor haar, ik wou dat je ze kon ruiken zo heerlijk en ik ben nogal van de lekkere geurtjes.


Het miniquiltje met hexagonnen dateert van 1997 en heeft menigmaal mijn tafel versiert.


Terwijl ik ziek op bed lag en onze Pinksteruitjes niet door konden gaan, heeft Gerhard hard gewerkt om onze glazen muur af te maken en ik ben er ongelofelijk blij mee. Geeft een heerlijk besloten gevoel om er te zitten. Het word nu een echte veranda!
prettige dag, Bep

maandag 24 mei 2010

Emaille op maandag

Dit tafereel heb ik elke ochtend; mijn schatten met een hoog knuffelgehalte. Het emaillebakje waar ze uit eten is al 6 jaar hun brokjesbak. Verder eten ze heel veel uit het wild, regelmatig vind ik halve konijnen en muizen, zelfs onder mijn bed. Ik blijf ze ondanks dat toch lief vinden.

Ik hoop toch echt dat ze hier vanaf blijven,de ouders van deze dertienling vliegen zich een enorme bult om ze te onderhouden, is toch te hopen dat ze allemaal volwassen worden.

Ik denk dat het er toch echt dertien zijn.

prettige tweede pinksterdag Bep


vrijdag 21 mei 2010

Lavendelster en stoomoven

Gisterenochtend na het fietsen en zwemmen mijn ontbijtje bij Gerda opgegeten en ik werd geprikkeld om verder te expitimenteren met de Marti Mitchel mallen, de blommen heb ik aardig onder de knie en heb gisteravond dit sterretje gemaakt, maar ik vind het wel een hele klus om er meer te maken. Het gaat mij iets te langzaam, terwijl ik er wel heel veel plezier heb om ze te maken. Nou heb ik er gelijk een zakje van gemaakt om te vullen met lavendel en een knoopje in het midden genaaid want ik moest hem een keer uithalen en daar werd hij niet mooier van. Vandaag maar eens opnieuw proberen. Ik maak toch liever weer mijn eigen gekke werkjes, ik kan mij niet zo goed aan de regeltjes houden, het vrije bevalt mij beter.


Afgelopen maandag mocht ik een quiltgroep uit de buurt van Wageningen ontvangen en heb veel respect gekregen voor deze aardige 84-jarige mevrouw die lid is van deze groep en in 30 jaar de ene quilt na de andere uit haar handen laat komen. Zelfs nu start ze nog aan een nieuwe.



Even iets anders; ik heb mijn stoomoven op marktplaats gezet. Hij staat nu al een tijdje in de kast en heb hem omgeruild voor een magnetron. Ik wil hem verkopen omdat ik niets om koken geef en dus ook niet experimenteel koken. Hij is 5 keer gebruikt en er zijn nieuwe ovenschalen bij. Neem maar een kijkje op Marktplaats.

Verder voor ons allemaal een heerlijk buiten- zit-, loop-, wandel- of lig pinksterweekend gewenst door mij, Bep

woensdag 19 mei 2010

De Madelieven

Deze witjes gaan ook in de quilt straks, je kunt zien dat ik een paar daagjes op vakantie ben geweest, ben best wel opgeschoten. Verder heb ik geen ander groot werk liggen dus ik kan mij heerlijk met de blommmen bezig houden. Geeft een beetje rust.

Ondertussen bouwt Gerhard aan een nieuw glazen muurtje in mijn veranda, het tocht te veel. Misschien nog wel een houtkacheltje erbij, gezellig hoor...

prettige dag, Bep

zondag 16 mei 2010

Een paar daagjes op stap naar Oost-Voorne

Ik was er nog nooit geweest en ben helemaal verrast door de mooie natuur daar, de verscheidenheid aan vogels en al die kleine dijkjes. 
Aan zee even uitwaaien was haast niet te doen, ik was net herstelt van een koude op mijn hoofd en het was gelijk weer mis.
Samen met Gerhard in zo'n natuur op stap betekent wandelen en fietsen en op alle vogels letten en die zijn daar dus in overvloed. Zelden zoveel gezang gehoord.

Een kort bezoekje aan Jeannet gebracht wat heel gezellig was en ik weet niet of ze haar tuinhuis weleens op haar blog heeft gezet maar dat is werkelijk een plaatje, daar zou ik zo intrekken!
Heb wel veel foto's gemaakt en deze van de eieren vind ik het leukste, vooral om dat onze kippen nu al met zijn allen 6 eieren per dag leggen, dus grote kans dat als je ooit eens bij mij komt je verse eitjes kunt kopen.



Nest met ei van de gans.

En van de fuut.

Dit kastje gescoord, stond bij het grofvuil in een villawijk van Voorne. Ik kan het goed gebruiken om koffie te zetten in de buitenlucht. Ik ga lid worden van wandel- en fietssteunpunt van de gemeente Brummen.

Vandaag allemaal genieten van het prezomerzonnetje dat zal schijnen, Bep

woensdag 12 mei 2010

Het wordt al wat

 En ik maak ze echt helemaal met de hand! De machine ratelt wel, hoor,maar dat is om nieuwe ontwerpjes uit te werken. Mijn blommenmandje is net een snoepie, ik mag er af en toe van eten.


 En deze margrietjes, die wel wat op de blommen lijken, worden vandaag geplant. Deze regen is ideaal om van alles te planten en verplanten. Heeft het toch nog een voordeel dit snertweer.
Prettige dag, Bep

maandag 10 mei 2010

Mijn eerste emailledag

En dan gelijk mijn favorieten maar!

Prettige dag, Bep

zondag 9 mei 2010

Moederdag


Een fijne Moederdag! Bep

vrijdag 7 mei 2010

Bevrijdingsdag

Toen ik de verrassingsochtend van 5 mei in mijn agenda heb gezet dacht ik niet aan bevrijdingsdag, vanochtend vond ik het wel een rare dag om het door te laten gaan,maar het werd toch een drukte. Een aantal waren vrij van hun werk dus het kwam mooi uit.


ik houd meestal een klein loterijtje en de prijs van vandaag was; een emmertje spinazie snijden en Carolien heeft het gewonnen. Ik kon niet laten om er een fotootje van te maken en wat staat ze er prachtig op, echt een jonge blom zo.


Mijn popje mocht even naast het bijna afpopje van  Ineke zitten. Lekker stel zo.

prettige dag Bep

dinsdag 4 mei 2010

De donkerste blommen

Hier een vroege update van mijn blommen. Mijn update van mijn favorietjes, ik houd erg van tegen zwart aan bloemen en bladeren, vandaar dat ze in veelvoud in mijn blommenquilt komen.

Deze zwartjes/aubergientjes staan in mijn tuin,schattig toch?


Fijne dag, Bep

maandag 3 mei 2010

Bep workshop op lokatie

Nu ook Bep workshops op lokatie! Wil je een keer gezellig met een groepje een Bep workshop doen, dan kan dat voortaan ook gewoon bij jou thuis! (of een andere eigen lokatie). Voor groepen vanaf 8 personen ben ik uit te nodigen om een verrassings workshop te komen geven. Er zijn uiteraard wel beperkingen qua afstand. Neem contact met mij op om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Ook bij mij thuis zijn er verschillende mogelijkheden voor groepjes. Evt. gecombineerd met een overnachting bij een B&B in de buurt. Bekijk alle mogelijkheden bij de workshops in de webwinkel.

Zondag: de taart stond klaar om uit te delen aan de zondaggangers in mijn tuin en winkel. Ondanks het barre weer was het een gezellige drukte. Zus Anneke die hier logeerde op de achtergrond aan het opzomen van applicaties aan een nieuw ontwerpje. Deze keer laten inspireren door de as. moederdag.

groetjes, Bep